Over mij

Claudia Copier

Ik geloof dat zingen hoort bij de mens, en iedereen zou zich vrij moeten kunnen voelen om haar stem te laten horen.

Ik was – en ben dat nog steeds tot op zekere hoogte – altijd vrij verlegen en introvert, maar voelde een intens leven van binnen, waar ik uiting aan wilde geven.
Muziek is expressie. Zingen is expressie. Iets van jezelf laten zien. Ergens uiting aan geven. Communiceren. Dat is niet altijd makkelijk, en je moet soms iets in jezelf overwinnen voordat je dat durft.
Ik heb veel moeten overwinnen voordat ik mezelf durfde te zijn tijdens het zingen. Natuurlijk zijn er de technische aspecten van het zingen, zangtechniek, maar wat net zo belangrijk is, zo niet belangrijker, is wat er zich van binnen afspeelt, in je hoofd, als je zingt. Ik kwam er op een gegeven moment achter dat er veel zelfkritiek aanwezig was als ik ging zingen. En daardoor ga je niet beter of vrijer zingen – integendeel. Het blokkeert je, zorgt voor spanning in je lichaam, en in je keel. Je verliest het contact met je creativiteit, met je spontaniteit. En juist dat heb je nodig bij zingen, bij muziek. Aan dat onderdeel heb ik dan ook intensief gewerkt, en dat maakt het zingen – en ook het leven in het algemeen – een stuk prettiger. Doordat ik dat proces zo goed ken, kan ik jou daarin goed begrijpen en begeleiden.

Foto door Ron Beenen

Mijn doel is om jou heerlijk vrij te laten zingen, je zangtechniek te leren die je daarbij ondersteunt, zodat je vol vertrouwen bent als je op het podium staat, of als je bij een verjaardag lang zal ze leven wilt meezingen.
Ik moest leren – vaak via de feedback van anderen – dat je inhouden, je klein maken, echt niet altijd nodig is. Waarom zou je jezelf niet in al je kleuren en facetten mogen laten horen? Ik besefte me steeds meer, dat als ik op een podium sta, het publiek niet komt voor een zangeres die zich inhoudt, maar voor een zangeres die zich laat zien, en je laat voelen dat je leeft, een zangeres die je raakt.

Vanuit je hart

Je bent als zangeres veel veelzijdiger geworden en doordat je zangtechnisch grote sprongen hebt gemaakt. Door je kennis van CVT weet je precies wat je moet doen als je een bepaald geluid in gedachten hebt. Je zingt veel meer vanuit je hart, je zang heeft een nieuwe intensiteit die andere mensen, maar ook jezelf, raakt. Je zingt met minder moeite en minder spanning. Aanwezige stemproblemen bijv heesheid, het overslaan van je stem, spelen veel minder of zijn zelfs helemaal weg. Je bent minder zenuwachtig als je zingt, omdat je veel minder bezig bent met wat anderen van je zullen denken, en meer met wat jij zelf mooi en belangrijk vindt. Je zult je vrij voelen om andere muziekstijlen te proberen.

Neem contact op

Voor vragen, een proefles of een zangcadeau-bon

12 + 2 =

Tel. 06-41780228
info@zin-in-zang.nl